info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Britanci zaboravni – trećina vozača zaboravlja gdje je parkirala automobil

101pregleda

Jedna trećina vozača zaboravlja svaki mjesec gdje su parkirali svoje vozilo, a dodatnih 5% ne znaju gdje im je automobil gotovo svake nedelje

Najčešća mjesta na kojima vozači „gube“ svoje automobile odnosno pri povratku ne znaju gdje su ih parkirali su više etažni trgovački centri, supermarketi, aerodromi i ulice u gradovima.

Prema istraživanju u kome je učestvovalo 2.000 vozača, svaki treći ispitanik (33,75%) izjavio je da bar jednom mjesečno ne može da pronađe svoj automobil tako da potraga poprilično traje.

Prema istraživanjima, prosječno vrijeme za pronalazak vozila je 10 minuta, a 5% ispitanika je priznalo da njihova potraga traje i više od pola sata. Izračunato je i da se na taj način godišnje izgubi 35 miliona sati, što znači da svaki britanski vozač oko jedan sat godišnje izgubi na potragu za vozilom.

Inače, žene češće zaboravljaju gdje im je vozilo (72% nasuprot 28% muških ispitanika), ali istovremeno je ženama potrebno manje vremena za pronalazak vozila – prosječno 8,8 minuta dok je muškarcima potrebno 11,9 minuta.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.