info@autonovosti.com
Video

Porsche 911 GT2 RS MR najbrži drumski automobil na Zelenom paklu…. (VIDEO)

212pregleda

Uz malu pomoć iz Manthey-Racing tima, Lamborghinijev Aventador SV Jota više ne drži rekord kruga na stazi Nirburgring u kategoriji automobila koji se mogu koristiti na javnim putevima.

Porsche 911 GT2 RS MR

Umjesto najsnažnijeg i najbržeg Aventadora s verifikovanim vremenom kruga 6:44.97 minuta, na Nordschleife tronu je sada Porsche 911 GT2 RS MR kojim je trkač Lars Kern krug čuvene njemačke staze “zatvorio” za 6 minuta i 40.3 sekunde, što je za sedam sekundi bolje od vremena koje je Kern nedavno zabilježio standardnim Porscheom 911 GT2 RS.

Porsche 911 GT2 RS MR

Rat između Lamborghinija i Porschea za primat na Nirburgringu, koji se rasplamsao rezultatom Lamborghinijevog modela Huracan Performante iz 2016. godine ne jenjava, a adekvatan odgovor na poslednji rezultat Lamborghinijevog modela Aventador SV Jota su u Štutgartu potražili u timu Manthey-Racing koji je u većinskom vlasništvu Porschea i u kome inače brinu o dva fabrička trkačka Porschea 911 RSR u WEC-u.

Porsche 911 GT2 RS MR

Tehnički detalji vezani za unaprijeđenje na Porscheu 911 GT2 RS MR koji je izbio na vrh “divlje horde” nisu otkriveni. U Porscheu i timu Manthey-Racing su nakon verifikovanog vremena samo izjavili da je automobil koji se može kupiti, registrovati i koristiti na javnim putevima “optimalno podešen za stazu Nürburgring Nordschleife”.

Porsche 911 GT2 RS MR

 

klix.ba


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.