info@autonovosti.com
nova mazda 3
Automobili

Premijera nove Mazde 3

173pregleda

Na prošlogodišnjem sajmu automobila u Tokiju Mazda je između ostalog predstavila i Kai concept kojim je najavila novu generaciju “trojke” hatchback, sa dinamičnim Kodo dizajnom.

Sada je i zvanična održana premijera potpuno nove Mazde 3 (na predstojećem automobila u Los Anđelesu), i to u obe karoserijske verzije (hečbek i limuzina). Za sada je dostupan komplet prvih slika dok više detalja tek slijedi.

Sem atraktivnog izgleda po uzoru na Kai concept, nova “trojka” je dobila i moderniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i najnoviji infotainment sistem. S tim u vezi, Japanci navode da su ovdje putnici bili u centru pažnje kako bi se postigna optimalna funkcionalnost.

Nova Mazda 3 je napravljena na novoj Skyactiv-Vehicle arthitekturi, a dobiće i novi SkyActiv-X benzinski motor sa 187KS i 230 Nm za koji se navodi da će kombinovati ekonomičnost dizel motora i sve benefite benzinaca. U ponudi će se naći i SkyActiv-G benzinac i SkyActiv-D dizelaš.

Što se dimenzija tiče, ovdje podsećanje da je Kai concept (hatchback) dugačak 4420 mm, širok 1855 mm i visok 1375 mm, a to znači da je nešto duži, širi i niži od dosadašnje Mazde 3, od koje ima i za 50 mm duže međuosovinsko rastojanje.


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.