info@autonovosti.com
Volkswagen T-Cross
AutomobiliNovosti

Volkswagen T-Cross

192pregleda

Kao što je i najavio, Volkswagen je promovisao novi crossover T-Cross i on će od sada predstavljati ulaznicu u njihovu bogatu SUV/crossover gamu. Ovdje treba pomenuti i da će početkom novembra prvi moći da ga vide posjetioci Sao Paulo International Motor Show-a.

Dizajn T-Crossa je inače dijelom preuzet od modela T-Roc, ali i sa T-Cross Brezze koncepta iz 2016. godine. Automobil je napravljen na MQB A0 platformi, ima dužinu od 4107 mm, širinu od 1781 mm i visinu 1558 mm. Što se tiče međuosovinskog rastojanja ono iznosi 2566 mm.

Njemci najavljuju da će T-Cross pružati dovoljno prostora za putnike pozadi (ima i kliznu zadnju klupu), kao i zadovoljavajuću zapreminu prtljažnika (od 385 do 455 litara u zavisnosti od klizne zadnje klupe odnosno 1281 litar sa oborenom zadnjom klupom).

Takođe, kupcima će se nuditi i brojni sistemi konekcije i sistemi pomoći vozaču (poput sistema za održavanje vozila u kolovoznoj traci, sistema za upozorenje na vozilo u mrtvom uglu i upozorenje na mogućnost frontalnog sudara).

Pominju se i digitalna instrument tabla (to će biti opcija), infotainment sistem sa 6.5-inčnim ili 8.0-inčnim ekranom u zavisnosti od verzije, pa bežično punjenje smartfona, četiri USB priključka…

U gami motora za evropsko tržište će biti 1,0 litarski TSI trocilindrični benzinci (sa 95KS i 115KS) i 1,5 litarski TSI četvorocilindraš sa 150KS, kao i 1,6 litarski TDI dizelaš sa 95KS. Kasnije se očekuje i proširenje game, između ostalog i dizelašem sa 115 konja. Pored manuelnih mjenjača sa 5 i 6 stepeni kupcima će na raspolaganju biti i automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

Volkswagen će T-Cross za potrebe evropskog tržišta proizvoditi u Navari u Španiji (gdje se već pravi VW Polo i gdje je zbog T-Crossa kapacitet fabrike povećan na 350.000 vozila). U Njemačkoj se očekuje da će bazna verzija T-Crossa koštati oko 18.000 eura, dok je start isproruka zakazan za april 2019. godine.


Pogledajte i VIDEO:


 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.