info@autonovosti.com
honda integra type r
AutomobiliZanimljivosti

Za Hondin model Integru iskeširao 63.800 dolara

178pregleda

Među fanovim Honde kao bomba je odjeknula vijest da je na nedavnoj Barrett Jackson’s aukciji u Las Vegasu za Integru Type-R (u SAD je ovaj model dolazio u salone sa znakom Hondinog luksuznog podbrenda Acura) najbolji ponuđač iskeširao čak 63.800 dolara. Da stvar bude bolja, istaknuta cijena za ovaj automobil iz 1997. s pređenih samo 1.916 kilometara na satu je iznosila tek 5.000 dolara.

honda integra type r

Po svemu, jasno je u kom smjeru će se dalje kretati cijene najpopularnije Honde (Acure) s oznakom Type-R jer izgleda, kolekcionari i fanovi preko bare ne žale novac za sjajno očuvane primjerke kultnog japanskog modela.

honda integra type r

Prodati primjerak s brojem 37 je jedan od tek 320 DC2 Type-R primjeraka za američko tržište 1997. godine, a izveden je u biserno bijeloj Championship boji s tamnom unutrašnjošću gdje dominiraju koža i šavovi od crvenog konca. Po pitanju pogona je već sve rečeno – DC2 Acura Type-R ispod poklopca ima 1,8 litarski benzinski atmosferski 4-cilindraš od 190KS uparen s 5-stepenim ručnim mjenjačem.

honda integra type r

Pogonska osovina je prednja, a tu je i diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Honda Type-R je po mnogim izborima više puta bio proglašen najboljim automobilom na svijetu s prednjim pogonom… Pravi japanski biser…

honda integra type r

 

jutarnji.hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.