info@autonovosti.com
ZAZ 968 M
OldtajmeriZanimljivosti

Zaporožac od 60.000 eura

535pregleda

Na sajtu Mobile.de pojavio se neobičan oglas. Izvjesni Poljak je naime na prodaju ponudio Zaporožac ZAZ-968M, proizveden 1981. godine. Cijena: 60.000 eura!

Otkud ovako visoka cijena za prastari sovjetski, odnosno ukrajinski automobil? Odgovor se krije u činjenici da je Zaporožac prešao samo šest kilometara!

Vlasnik objašnjava da je automobil od 1981. godine stajao u toploj garaži, odakle je samo nakratko izašao 1995. da bi bio registrovan!

Riječ je o modelu ZAZ-968M, poslednjoj evoluciji Zaporošca koji je za pogon koristio 1,2 litarski benzinac snage 50 “konja”.

Na vjetrobranskom staklu su još vidljivi djelovi fabričke etikete. Vlasnik je objasnio da je nedavno zamijenio gume i akumulator.

 

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.