info@autonovosti.com
Koncepti

BMW Garmisch za Concorso d’Eleganza Villa d’Este

BMW Garmisch
2.1Kpregleda

BMW je za ovogodišnji Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaj u Italiji pripremio poseban automobil – kopiju Garmisch koncepta iz 1970. godine.

Originalni Garmisch koncept je baziran na BMW-u 2002 tii, njegov izgled je djelo Bertoneovog dizajnera Marcella Gandinija, a predstavljen je na sajmu automobila u Ženevi 1970. godine. Međutim, vozilo je nestao odmah poslije promocije u Ženevi i njegova sudbina je i dalje misterija.

U BMW-u su imali dosta problema da naprave kopiju tog koncepta, imajući u vidu da postoji samo nekoliko originalnih dokumenata i slika. Zato su formirali poseban tim stručnjaka sastavljen od članova odeljenja BMW Classic i BMW Group Design, a pomagao im je i Marcello Gandini.

Konačan rezultat je kreacija veoma vjerna originalu, što priznaje i sam Gandini. Nakon promocije na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ovaj novi primjerak Garmischa će postati dio kolekcije BMW muzeja u Minhenu.


Pogledajte i VIDEO:


autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW