info@autonovosti.com
sebastian vettel
Formula 1

Fetel završava F1 karijeru?

2.84Kpregleda

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel mogao bi da završi karijeru na kraju tekuće sezone, prenosi GPblog pozivajući se na informacije poznatog novinara Džoa Sejvorda

Glasine o povlačenju četvorostrukog šampiona svijeta pojačale su se protekle nedelje, tokom Velike nagrade Monte Karla.

Fetel je nezadovoljan situacijom i italijanskom timu, koji ni na startu ove sezone nije konkurentan Mercedesu u borbi za titulu, koju u Skuderiji čekaju još od 2007. Njemac je sa Red Bulom osvojio četiri titule i želio je da sa uspjesima nastavi i u Ferarijevom bolidu, ali napravio je nekoliko grešaka i sada, nakon što se Šarl Lekler pridružio ekipi, pod velikim je pritiskom.

Mediji navode da je veliko pitanje ko bi zamijenio Fetela, a spekuliše se sa imenima Serhija Pereza, Kevina Magnusena, Romaeina Grožana i Valterija Botasa. Vozač Ferarija je poslije šest trka treći u generalnom plasmanu sa 55 bodova manje od vodećeg aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona.


Fetel: Bolid nije toliko loš kako izgleda

Sebastijan Fetel govorio je o bolidu svog tima, koji je na početku sezone u Formuli 1 na meti velikih kritika uslijed dominacije Mercedesa. Njemac je bio drugi na Velikoj nagradi Monaka iza Luisa Hamiltona, ali je svjestan da je Ferari daleko od Mercedesa u tekućoj sezoni.

Ne mislim da je bolid toliko loš kako izgleda. Rezultati bi možda mogli da budu malo bolji, ali teško je dovesti bolid na nivo na kojem smo zadovoljni. Jasno je da ćemo biti konkurentniji ako poboljšamo bolid u narednih nekoliko trka. Sada moramo da se usredsredimo da učinimo naše vozilo stabilnijim. Tako ćemo biti brži“, rekao je Fetel, koji je svjestan da ni on nije imun na kritike.

I ja sam deo tima i nikako nisam iznad svih tih kritika. Imao sam neke loše trenutke tokom sezone i nisam dostigao nivo na kojem mogu da izvučem ono najbolje od bolida. Prošlo je već šest trka u sezoni, moramo da budemo sve kritičniji prema našem timu u svjetlu rezultata“, izjavio je njemački vozač.

Naredna trka Formule 1 je Velika nagrada Kanade devetog juna, a četvorostruki prvak Fetel je treći u generalnom plasmanu sa 82 boda.

 

sportklub.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW