info@autonovosti.com
NovostiSport

Od sledeće godine Dakar reli se vozi u Saudijskoj Arabiji

2.91Kpregleda

ASO, organizator Dakar relija saopštio je da će čuveni maratonski reli od 2020. biti održavan u Saudijskoj Arabiji. Samo je bilo pitanje dana kada će ova vijest biti saopštena, obzirom da se Dakar reli našao u teškoj što organizacionoj što finansijskoj situaciji, nakon gotovo pred sam Dakar 2019. iz domaćinstva su se povukli Bolivija i Čile, a cijeli reli morao biti organizovan na teritoriji, odnosno, pustinjama Perua.

Saudijska Arabija pružila je gostoprimstvo i finansijsku podršku Dakar reliju od 2020. a pretpostavlja se da je ugovor na pet godina.

Nakon objavljivanja ove vijesti, Princ Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, predsjednik automobilske federacije Saudijske Arabije rekao je da je cijelog života želio da učestvuje u Dakar reliju, ali, pošto mu se ta želja nje ostvarila, barem će na ovaj način biti dio ostvarenja još većeg sna, i ugostiti Dakar na srednjem Istoku po prvi put ikada. Detalji nove organizacije biće saopšteni 25. aprila u Rijadu, a predviđa se da će se većina relija, kada bude stigao u Saudijsku Arabiju, voziti u pustinji Rub al-Khali.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW