info@autonovosti.com
Nissan GT-R 50th Anniversary Edition
Automobili

Nissan GT-R Nismo i Nissan GT-R 50th Anniversary Edition

616pregleda

Uz novu generaciju sedana Versa i specijalnog modela 370Z 50th Anniversary Edition, Nissan na sajmu automobila u Njujorku predstavlja i dotjerani GT-R Nismo za modelsku godinu 2020.

Nissan GT-R Nismo

Ova najekskluzivnija verzija u GT-R porodici se od ostatka game razlikuje i po brojnim elementima od ugljeničnih vlakana (prednji i zadnji branik, prednji blatobrani, hauba, krov, poklopac prtljžanika, zadnji spojler…), a svi su pretrpjeli izmjene u cilju smanjenja mase i unaprijeđenja aerodinamike. Sve u svemu, u Nissanu su uspjeli da smanje težinu za 30.5 kg u odnosu na raniju verziju.

Tu su i RAYS alu točkovi (još lakši nego ranije), nove Dunlop gume, ekskluzivna GT-R Nismo sportska sjedišta, modifikovano oslanjanje, još preciznije upravljanje, revidirani titanijumski izduvni sistem, kao i karbon-keramički kočioni sistem (diskovi od 410 mm napred i 390 mm pozadi).

Nissan GT-R Nismo

Motor je i dalje 3,8 litarski V6 twin-turbo, u paru sa revidiranom 6-stepenom transmisijom sa dvostrukim kvačilom.

Još jedan specijalni model ima premijeru na sajmu u Njujorku, a to je Nissan GT-R 50th Anniversary Edition kojim Japanci obilježavaju bogato nasleđe GT-R modela.

Za njega je predviđeno nekoliko boja, i to Bayside Blue sa bijelim trkačkim trakama i plavim akcentima na točkovima, pa bijela beja sa crvenim trakama i Super Silver boja sa bijelim trakama.

Uz to idu i elektronski kontrolisano oslanjanje, prigodne oznake edicije, specijalna siva kolor šema za unutrašnjost, sjedišta sa utisnutim logom edicije, kao i alkantara i koža.

Nissan GT-R 50th Anniversary Edition

Pod haubom je 3,8 litarski V6 twin-turbo motor sa 565KS, u kombinaciji 6-stepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW