info@autonovosti.com
Novosti

Automobili koji komuniciraju međusobno? Volvo radi na novim tehnologijama

148pregleda

Volvo je kao sigurnosni predvodnik u automobilskom svijetu odlučio da ponudi još jednu inovativnu tehnologiju kojom želi da vožnju učini bezbjednijom.

Kako bi unaprijedio bezbjednost u saobraćaju Volvo će između ostalog svoje modele na evropskom tržištu opremati novom tehnologijom koja dozvoljava komunikaciju između automobila. U praksi to znači da će Volvo koji naiđe na klizav put ili saobraćajnu nesreću proslijediti informaciju drugim automobilima, ali u prvoj fazi samo onima istog proizvođača.

Sistemi Hazard Light Alert i Slippery Road Alert su već predstavljeni na seriji 90, ali samo u Švedskoj i Norveškoj, a sada će ih Volvo nuditi širom Evrope. Postaje standardni dio opreme svih modela, a moći će da ga ugrade i postojeći vlasnici pojedinih Volvo modela.

Podsjetimo, od sledeće godine Volvo će sve modele opremati limitatorom na 180 km/h, a uskoro će u standardnu opremu ući kamere i senzori koji prate ponašanje vozača.

 

index.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW