info@autonovosti.com
Lotus Evora GT4
Automobili

Lotus Evora GT4

386pregleda

Lotus je na Salonu automobila u Šangaju predstavio trkačku verziju modela Evora, i to u GT4 specifikaciji

Kinesko tržište automobila sve je profitabilnije, čak i za proizvođače sportskih automobila, te je Lotus iskoristio Salon automobila u Šangaju da predstavio svoj model Evora u trkačkoj GT4 specifikaciji, ukrašen bojama zastava Velike Britanije i Kine.

Pomenuti automobil baziran je na Evora GT430 verziji, a pokreće ga 3,5-litarski V6 benzinac koji oslobađa oko 450 konjskih snaga i 510 Nm obrtnog momenta. Sve to, uz relativno malu masu od svega 1200 kilograma što obećava i vrhunske performanse.

Kako i dolikuje trkačkim automobilima, na njemu se nalaze točkovi sa centralnom navrtkom, „obuveni“ u slik pneumatike. Pozadi je veliki karbonski spojler, kao i veliki difuzor vazduha, dok se na krovu nalazi karbonski usisnik vazduha.

Spartanskim enterijerom dominira veliki sigurnosni „kavez“, a tu je i trkačko sedište OMP sa sigurnosnim pojasem „u šest tačaka“, dok se ispred nalazi upravljač, nalik na one iz Formule 1. Tu su još i neizbežni prekidač za prekid rada motora, kao i aparat za gašenje požara.

 

Topspeed.telegraf.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW