info@autonovosti.com
krugger fd
Automobili

Krugger FD automobil izrađen po narudžbi

1.6Kpregleda

Ovo je automobil koji podseća na zlatne godine automobilskih trka 30-ih godina prošlog vijeka, na koji su dodate moderne performanse.

Vjerovatno ste bar jednom u životu pomislili kako biste voljeli da imate automobil napravljen prema vašim željama. Čini se da danas to više nije nemoguće, bar tako pokazuje primjer Frédérica Bertranda, belgijskog umjetnika i proizvođača custom made motocikala i automobila, prenosi Tportal.hr.

Frédéric Bertrand, koji takođe nosi nadimak Fred Krugger, napravio je ovaj unikatni automobil na zahtjev dvojice belgijskih automobilskih entuzijasta iz Liègea; Françoisa Fornierija (Mithra / Nethys) i Andréa Duponta (koji je zaradio bogatstvo u tekstilnoj industriji). Ime ovog zaista posebnog automobila je Krugger FD. Rađen je ručno, dio po dio i bez ikakve kompjuterske podrške dvije i po godine, a sam model Krugger FD (F za Fornieri, D za Dupont) inspirisan je automobilima iz 30-ih godina dvadesetog vijeka. Tačnije automobilima pod nazivom streamline, a isto tako treba reći da je riječ o automobilu sa samo jednim sjedištem.

Ovaj automobil je opremljen Bentleyjevim W12 bi-turbo motorom od šest litara, snage 760 konja (559 kW). Motor je preuzet iz modela Bentley Continental GT, koji tamo ima 645 KS (474 kW), i zatim je dorađen za više snage. Sam automobil Krugger FD je težak 1250 kilograma i može da postigne prilično lude brzine, a ako bismo uzeli zvanične podatke izvornog Bentley Continental GT-a sa slabijim motorom, to znači da bi mu brzina bila oko 330 km/h. Cilj dizajna ovog vozila ipak neće biti obaranje rekorda jer bi oba vlasnika željela da predstave svoj dragulj na najprestižnijim svjetskim takmičenjima elegancije.

Ljubiteljima prelijepih automobila je ovo vozilo bilo predstavljeno za vrijeme belgijskog Zoute Grand Prixa, a zatim će ići na autosalon Brussels Motor Show u delu pod nazivom Dream Cars.

Što se cijene automobila Krugger FD tiče, ona nije objavljena.

 

 

tportal.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW