info@autonovosti.com
Audi RS Q8
Automobili

Audi RS Q8

3.01Kpregleda

AUDI RS Q8 je novi ultrasportski SUV. Naime, RS Q8 je novi rekorder Nirburgringa u kategoriji SUV vozila. Poznatu stazu dužine 20.8 kilometara je prešao za 7:42:253 minuta i tako “skinuo” sa trona Mercedes-AMG GLC 63 S.

RS Q8 se odlikuje agresivnijim izgledom za koji je zadužen aero body paket sa izmijenjenim branicima, prednjim spojlerom, zadnjim difuzor kao i novi set pragova. Tu je i RS prednji gril, novi aluminijski točkovi od 22 inča, sportski izduvni sistem, adaptivno oslanjanje.

Tu su i jače kočnice sa diskovima promjera 420mm naprijed i 370 mm nazad. RS Q8 je naprijed širi za 10mm a pozadi 5mm.

U enterijeru su sportski profilisana kožna sjedišta sa utisnutim RS logom, kao i sportski multifunkcionalni volan koji je zaravnjem u dnu.

Za pogon RS Q8 je zadužen V8 twin-turbo motor zapremine 4,0 litra sa 48V mild hybrid sistemom, tako da raspolaže sa 600 konja i obrtnim momentom od 800 Nm.  Naravno pogon je na svim točkovima. Ubrzanje od 0-100 km/h traje 3,8 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h, mada opciono ona može biti 305 km/h.

Cijena RS Q8 model u Njemačkoj startuje od 127.000 eura.


Pogledajte i video:

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW