info@autonovosti.com
Automobili

Overfinch Velocity Range Rover

1.83Kpregleda

Overfinch se bavi tjuniranjem i sređivanjem Land Rover modela još od sedamdesetih godina prošlog vijeka. Za Lauderdale International Boat Show, koji se održava 31. oktobra spremili su njihov Range Rover Velocity sa V8 motorom.

Automobil je u Satin Obsidian boji, sa aerodinamičkim paketom koji mu daje agresivniji izgled. Mnogi djelovi su izrađeni od karbona: prednji spojler, maska, proširenja blatobrana, pragovi, difuzor, krovni spojler. Tu su i Cyclone točkovi veličine 23″.

Izduvni sistem je od komplet izrađen od titanijuma, za kočenje je zadužen Brembo kočioni sistem. Overfinch Velocity Range Rover će biti ponuđen po cijeni od 315.000 američkih dolara i ograničen je na samo 10 primjeraka.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW