info@autonovosti.com
vv golf jgl
OldtajmeriZanimljivosti

TAS-ova jedinica na prodaju u Njemačkoj

Po tvrdnjama trgovca automobil je "2. ruka", potpuno restauriran, s potpuno obnovljenim motorom, mjenjačem i nanovo lakiranom karoserijom. Upravo je restauracija odnijela dobar dio autentičnosti sarajevskog Golfa.

3.61Kpregleda

Ljubitelji automobilizma znaju da su se u pogonima fabrike TAS u Sarajevu proizvodile prve dvije generacije VW Golfa u periodu od 1976. do 1992. godine.
Jedan od kultnih sarajevskih modela je bio VW Golf JGL, obnovljena prva generacija slavnog automobila, koja se u TAS-u pravila od 1980. do 1985. Benzinsku verziju je pokretao 1,3 litarski 4-cilindrični motor snage 60 “konja”, dok je oprema JGL bila namenski prilagođena kupcima u bivšoj Jugoslaviji.

Kako prenosi Radiosarajevo, jedan takav Golf, originalni TAS proizvod, ponudio je trgovac iz njemačkog Cottbusa. Marcel Schmidt je objavio da prodaje VW Golf JGL iz marta 1982. godine, s pređenih 88.400 kilometara.

Po tvrdnjama trgovca automobil je “2. ruka”, potpuno restauriran, s potpuno obnovljenim motorom, mjenjačem i nanovo lakiranom karoserijom. Upravo je restauracija odnijela dobar dio autentičnosti sarajevskog Golfa.

Automobil je metalik sive boje koja nije bila dostupna uz TAS-ov Golf “jedinicu”. Isto važi i za dva detalja u unutrašnjosti: Volan i “golf-loptica” na vrhu ručice mjenjača ne potiču od JGL-a nego od sportskog Golfa GTI.

vv golf jgl

Ovi sitni “nedostaci” sigurno ne kvare utisak o odličnom automobilu, s obnovljenim kočnicama, tečnostima, uljima… Cijena: 7.599 eura.

 

radiosarajevo.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW