info@autonovosti.com
Kia Stinger GTS
Automobili

Kia Stinger GTS

510pregleda

Kia Motors America na sajmu automobila u Njujorku privlači pažnju i specijalnom edicijom ionako atraktivnog Stingera.

Ovdje naime imamo Stinger GTS koji je ponuđen u ograničenoj seriji od samo 800 primjeraka, sa izborom između verzija sa zadnjim ili D-AWD pogonom na sva točka (dynamic all-wheel drive system).

Kia Stinger GTS

D-AWD pogon ima i mehanički LSD zadnji diferencijal, a vozaču na raspolaganju stoji i nekoliko modova vožnje (Comfort mod šalje 60% snage na zadnje točkove, kod Sport moda je to 80%, a kod Drift moda do 100%).

Motor je 3,3 litarski V6 twin turbo sa 365KS i 510 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem.

Kia Stinger GTS

Stinger GTS je takođe dobio i ekskluzivnu “Federation” narandžastu boju, elemete od ugljeničnih vlakana (na prednjem grilu, retrovizorima i bočnim otvorima), GTS oznake, natpis Stinger na vratima prtljažnika, volan sa alkantarom, bežično punjenje za smartphone, kao i Harman/Kardon premium audio sistem od 720 vati.

Kia Stinger GTS

Prodaja u SAD-u počinje još tokom proljeća, po cijeni od oko 44.000 dolara za verziju sa zadnjim pogonom, odnosno oko 46.500 dolara za varijantu sa D-AWD pogonom na svim točkovima.

Kia Stinger GTS

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW