info@autonovosti.com
ford mustang
Novosti

Najprodavaniji sportski kupe na svijetu je Ford Mustang i to već četvrtu godinu zaredom

245pregleda

Ford Mustang slavi 55. rođendan, a u američkoj kompaniji su se pohvalili da je aktuelni Mustang u 2018. godini opet bio najprodavaniji sportski coupe na svijetu, i to već četvrtu godinu zaredom.

Ford je prošle godine ukupno prodao 113.066 primjeraka Mustanga širom svijeta, čime je povećao učešće u svom segmentu za još 0,5 odsto. Samo u SAD-u su u 2018. prodata 75.842 primjerka (uključujući i novu Bullitt verziju), a treba reći da je Mustang tokom prošle godine bio dostupan kupcima u 146 država.

Takođe, Ford je od 2015. godine širom svijeta prodao više od 500.000 primjeraka Mustanga šeste generacije, od toga preko 45.000 u Evropi.

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW