info@autonovosti.com
Geely Preface Concept
Koncepti

Geely Preface Concept na sajmu u Šangaju

593pregleda

Još jedna od zaista brojnih premijera ovogodišnjeg sajma automobila u Šangaju se nalazi na štandu kineske kompanije Geely.

To je koncept vozilo Preface koji najavljuje budući luksuzno-sportski sedan i na kome je primijenjena evolucija njihovog Expanding Cosmos dizajnerskog rječnika.

Na vozilu se ističu takozvana samoubilačka vrata, LED prednja svjetla, aerodinamički retrovizori, kočiona kliješta u boji bronze, dvobojni enterijer, detalji u boji bronze, digitalni instrumenti, heksagonalni volan, panoramski stakleni krov i ergonomski oblikovana sjedišta.

Što se tehničkih detalja tiče, poznato je tek da Preface Concept ima elektropogon i da je napravljen na CMA platformi (Compact Modular Architecture) koja je razvijena sa Volvoom.

Geely Preface Concept

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW