info@autonovosti.com
Video

Porsche 356 Carrera Speedster Zagato by Petrolicious (VIDEO)

740pregleda

Zagato je proslavio 100 godišnjicu , tokom koje su kreirali neke od jedinstvenih i unikatnih automobila. Andrea Zagato, sadašnji direktor i treća generacija porodice koja vodi istovjetnu kompaniju, procjenjuje broj jedinstvenih Zagato kreacija na 440. To je zapanjujuće velika količina visokokvalitetnih i unikatnih radova, s tim da su mnogi od ovih dizajna jedinstveni, kreirani za kupce, auto-emisije, trkačke timove i slično.

Kao što se može pretpostaviti, mnogi od ovih automobila završavaju izgubljeni u istoriji jer su pohranjeni i zaboravljeni, uništeni ili prerasli u nešto drugo. Bilo bi gotovo nemoguće da se sve rekonstruiše, ali Zagato je odlučio da se vrati i reprodukuje nekoliko svojih ranih projekata u okviru programa koji zove Sanction Lost. Osnivač i CEO Petroliciousa Afshin Behnia je nedavno postao vlasnik jednog od ovih unikatnih automobila : Porsche 356 Carrera Speedster Zagato.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW