info@autonovosti.com
Video

Lopovi za samo nekoliko sekundi ukrali Teslu (VIDEO)

1.06Kpregleda

Uprkos modernim tehnologijama automobili su danas ranjiviji nego ikada prije. Bar kad je krađa u pitanju, pa su tako najnovija istraživanja pokazala da dobro izučeni provalnik za provalu u auto ne treba više od pet sekundi, a nerijetko mu treba još toliko i da se odveze u njemu.

Kako piše Index.hr, najnoviji dokaz dolazi (opet) iz Velike Britanije, gdje je nadzorna kamera snimila kompletan proces krađe skupocjene Tesline limuzine. Naravno, i ovaj model ima keyless sistem, a to znači ranjivost u pogledu mogućnosti presretanja i skidanja signala.

U svakom slučaju, dovoljan razlog da se zabrinu svi vlasnici automobila opremljenih keyless sistemom. A pomenimo i jedno njemačko istraživanje koje je pokazalo da je na 230 od 237 automobila moguće prevariti keyless sistem i ući u auto za prosječnih 18 sekundi.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW