info@autonovosti.com
Video

Ares Design Panther ProgettoUno (VIDEO)

456pregleda

Ares Design iz Modene je na događaju Concorso d’Eleganza Villa d’Este prikazao supersportski automobil, koji se bazira na Lamborghini Huracanu i čiji izgled je inspirisan De Tomaso Panterom iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Ovdje dakle imamo modernu interpretaciju Pantere koja se pojavila 1971. godine, sa sve prednjim pop-up svjetlima (sada u LED tehnologiji), pri čemu je Ares Design svoju kreaciju nazvao Panther ProgettoUno.

Panther ProgettoUno je dobio i Huracanov 5,2 litarski V10 motor (ovdje razvija 650KS i 600 Nm obrtnog momenta), kao i sedmostepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka. Ubrzanje ovog 1423 kg teškog automobila do 100 km/h traje samo 3,1 sekundu, dok najveća brzina iznosi 325 km/h.

Karoserija je od ugljeničnih vlakana, dok su za unutrašnjost predviđeni nappa koža, alkantara i ugljenična vlakna.

Proizvodnja Panthera ProgettoUno će se odvijati u postrojenju u Italiji, i to u maloj seriji. Tačnije, u planu je da se u narednih 5 godina napravi samo 60-70 primjeraka (po cijeni od skoro 700.000 dolara po komadu), a pominje se i Spyder verzija.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW