info@autonovosti.com
Hennessey Venom F5
Novosti

Hennessey Venom F5 će imati V8 motor sa 1817 konja

2.19Kpregleda

Hennessey je objavio da će njihov hipersportski automobil pod nazivom  Venom F5 imati V8 motor sa snagom od nevjerovatnih 1817 konja!

Hennessey Venom F5

Teksaška kompanija Hennessey je i zvanično objavile informacije o motoru koji će se naći u njihovom hipersportskom automobilu. Naime, Venom F5 će imati centralno smješten V8 GM motor, pod nazivom Fury, zapremine 6,6 litara. On će uz pomoć dva turbopunjača razvijati 1817 konja, a snaga će se isporučivati na zadnju osovinu.

John Hennessey je rekao da je impresioniran ostvarenjem Bugattija, ali je nakon rezultata prvih testiranja uvjeren da će znatno lakši i snažniji Venom F5 imati dovoljno potencijala za skidanje Chirona s trona u trci za najveću maksimalnu brzinu.

“Naš cilj od početka je proizvesti najbrži automobil na svijetu koji će moći da se koristi i na javnim putevima. S obzirom na odnos mase i snage koji sa sobom donosi F5, mislim da nismo daleko od cilja“, kaže prvi čovjek poznate teksaške kompanije u kojoj se već decenijama bave sveobuhvatnim tjuningom automobila različitih proizvođača koji sa sobom po pravilu donosi mnogo “zvuka i slike“.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW