info@autonovosti.com
Zanimljivosti

25 godina prodeje nov auto iz 1992. godine

451pregleda
Jedan kanadski prodavac automobila u svom salonu još uvijek nudi “novi” Cadillac Allante proizveden prije dvije i po decenije

Mnogi zaljubljenici u starije modele automobila, za koje su emotivno vezani, tvrde da bi rado kupili takvo vozilo, kada bi se i dalje proizvodilo. Vjerovatno bi se i u Ontariju našao neki fan Cadillaca Allante, koji bi pazario ovaj automobil – kada bi vlasnik prodajnog salona odlučio da spusti cijenu vozila.

Međutim, on to odbija, pa u oglasima i dalje stoji da auto košta čak 77.743 kanadskih dolara (oko 55.000 eura).

Pretpostavlja se da je cijena tako visoka jer je prodavac poslije toliko godina postao vezan za svoj Cadillac i, u stvari, ne želi da ga neko kupi, a oglas i priča o novom-starom automobilu služi mu kao zgodna reklama.

Inače, u oglasima u SAD, za dobro očuvani polovni Cadillac Allante, koji je prešao 25 hiljada km, prodaje se za 10.000 dolara, što govori u prilog toj tezi.

Model Allante predstavljen je 1986, kao odgovor Cadillaca na Mercedes SL. Dizajn karoserije potpisao je čuveni Pininfarina, a ukupan broj proizvedenih vozila do 1993. iznosio je 21.000.

U početku, za pogon je korišćen 4,1 litarski V8 sa 170 ks, da bi kasnije bio zamijenjen 4.2 litarskim V8 agregatom sa 200 ks. Pred kraj proizvodnje, ugrađivao se 4.6 V8 sa 295 konjskih snaga.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW