info@autonovosti.com
Alfa Romeo Giulietta SZ
AktuelnostiOldtajmeri

Alfa Romeo Giulietta SZ – Dragulj iz podruma prodat za 567.000 eura

1.01Kpregleda

U novembru prošle godine je u jednom podrumu u Torinu pronađena Alfa Romeo Giulietta SZ iz 1962. godine u Blu Chiaro Metallizato boji, kada je objavljeno da je tamo bila punih 35 godina.

Tamo ga je smjestio izvjesni auto-mehaničar koji je u međuvremenu preminuo i koji nije ostavio testament. Automobil je iz podruma izvučen uz pomoć specijalne dizalice, a prije nekoliko dana je na aukciji prodat za 567.000 eura.

Alfa Romeo Giulietta SZ

Visoka cijena za ovaj primjerak automobilske istorije je posledica njegove eskluzivnosti budući da je za dizajn bio zadužen Zagato i da je proizvedeno samo 217 primjeraka. Takođe, Giulietta SZ (Sprint Zagato) ima i ručno napravljenu karoseriju od aluminijuma, bazira se na skraćenioj šasiji Giuliette Spider, a težina iznosi samo 785 kg.

Alfa Romeo Giulietta SZ

Za pogon se brine 1,3 litarski četvorocilindrični motor sa 100KS, dok je najveća brzina 200 km/h.

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW