info@autonovosti.com
1994 Audi RS2; top car design rating and specifications
NovostiZanimljivosti

Automobili koji su stvorili trendove

485pregleda

Tržište automobila godinama prati neke standarde koje su postavili stariji, jako uspješni model. Većina njih je iz perioda ’90-ih. Evo šta su revolucionarni automobili uveli kao standardnu praksu koju vidimo danas.

Mazda “MX-5 Miata” (1990)

Mazda-MX5-1989-P1J04271s

Najprodavaniji sportski dvosjed u istoriji automobila sigurno ima pravi recept koji bi trebalo slijediti. Nakon uspeha ovog Japanca tržište je preplavljeno sportskim dvosjedima; pogledajte samo brojne BMW i Mercedes modele.

BMW “Serije 3”, “E36” Compact (1993)

1990s-cars-that-created-ongoing-market-trends_4

Kompaktni modeli iz premijum segmenta mogu da zahvale ovom automobili koji je “probio led”. BMW “Serija 1” je pravi primjer nastavka uspješne priče.

Toyota “RAV4” (1994)

Toyota RAV4 (2)

Tržište kompaktnih krosovera nije ni postojalo prije dvije decenije kada se pojavio ovaj model. Sada ih ima na svakom koraku, svaki proizvođač ima barem po dva različita modela a za sve to zasluge idu ovom Japancu.

Audi “RS2” (1994)

1994 Audi RS2; top car design rating and specifications

Prvi sportski karavan na tržištu odgovoran je za nastajenja “Quattro” familije. Zanimljivo je da je napravljen kao plod saradnje Audija i Porsche-a koji ponovo sarađuju.

Mercedes “M” klase (1997)

automobili

Luksuzni SUV modeli postojali su i prije ovog Njemca u vidu Range Rover i Jeep primjeraka ali Mercedes je na velika vrata predstavio ovu vrstu automobila.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW