info@autonovosti.com
BMW M7
Automobili

BMW M7! E38 sa motorom iz BMW M5 E39

2.79Kpregleda

Treća generacija BMW-a Serije 7 (kodnog imena E38) se proizvodila od 1994. do 2001. godine. Riječ je o prvoj Seriji 7 koja je dolazila s dizelašem ispod poklopca motora, a vrh ponude je činio 750Li sa 5,4 litarskim V12 motorom.

Ipak, znamo da Serija 7 nikad nije niti će imati pravu M verziju, ali zato je ovaj vlasnik koji je svoj primjerak iz 2001. godine u serijskom izdanju kupio krajem 2016. godine, odlučio da mu ugradi 4,9 litarski S62 V8 motor.

Stvari tu nisu stale, budući da je ugrađen i ESS kompresor kao i Bilstein amortizeri upareni s H&R oprugama, dok se za zaustavljanje brinu nova Brembo kočiona kliješta. Nažalost, nigdje se ne pominje krajnji rezultat po pitanju snage, ali sigurno je da ima više od serijskih 400KS.

Moramo priznati da automobil izgleda izuzetno očuvano. Lakiran je u originalnu Alpine bijelu boju i postavljen na serijske 18-inčne M-Parallel felne uparene s Michelin Pilot Sport A/S 3 gumama. Unutrašnjost je u potpunosti uređena, a zanimljivo je da je ugrađen i iDrive infotainment sistem.

Automobil je prešao 53.554 milje (oko 86.186 kilometara), a ovaj model traži novog kupca putem poznatog američke sajta “Bring A Trailer”. Tamo trenutno traje internet aukcija, a najviša ponuda je za sada 40.000 dolara. Ipak, do kraja aukcije je preostalo još nekoliko dana, pa je moguće da će krajnji iznos biti i veći…


Pogledajte i VIDEO:

jutarnji,hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW