info@autonovosti.com
Autobusi

Irizar I8 Coach of The Year 2017

824pregleda

Na Busworldu u Kortrijku predsednik Žirija za autobus godine Tom Terjesen proglasio je pobjednika, a nagrada ovog puta ide u Španiju, nezavisnom baskijskom proizvođaču.

Na uporednom testu održanom u Švedskoj šest autobusa se takmičilo za naslov Autobusa godine u 2018. To su Iveco Bus Evadys, Irizar i8 Integral, Mercedes-Benz Tourismo M/2, Neoplan Tourliner, Scania Interlink HD i VDL Futura DD-141.

Već sama imena učesnika jasno govore kako je borba bila napeta i neizvjesna do samog kraja, jer su učestvovali najnoviji modeli šest najvećih evropskih proizvođača autobusa. Osim toga, u ispitivanju na poligonu i 30-kilometarskoj ruti su učestvovala 22 novinara iz 22 evropske zemlje, članovi međunarodnog žirija, i vozači i putnici. Treću godinu za redom, među njima je i član žirija koji dolazi iz našeg uredništva, Goran Kekić.

Pobjednik i primatelj prestižnog naslova Autobus godine 2018. objavljen je i proglašen na najuglednijem ovogodišnjem sajmu autobusa, Busworldu u belgijskom gradu Kortrijk. Predsednik Međunarodnog žirija Tom Terjesen je ponosno rekao: “I pobjednik je Irizar i8!”

transportmagazin.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW