info@autonovosti.com
OldtajmeriZanimljivosti

Još jedno otkriće legendarnih automobila na napuštenom imanju u Francuskoj

1.57Kpregleda

Bilo je već riječi o izgubljenim ili zaboravljenim automobilima po ambarima i otpadnima koji su pronalazače učinili milionerima, a nedavni slučaj iz Francuske bi takođe mogao da se uvrsti na ovu listu.

Naime, na skladištu i okolnim imanjima u Francuskoj je pronađena kolekcija od 81 automobila. Najimpresivniji model na listi je Lamborghini Miura P400 iz 1968. godine, 118. proizvedeni primjerak koja na satu ima 77.886 kilometara što znači da je prije odlaska “u penziju” i pošteno vožen.

Priča je sledeća: nakon smrti vlasnika Henryja Ruggierija, njegova porodica je angažovala aukcijsku kuću Interencheres za prodaju imanja, ali tada je tim došao do ovog otkrića. Automobili su pronađeni na različitim lokacijama unutar velikog imanja, a zanimljivo da je većinu primjeraka namerno “sakrio” bez nekog dijela potrebnog za vožnju (primjera radi točkovi i sl.) kako bi bili sigurniji.

Među pronađenim primjercima se ističu: Jaguar E-Type, C3 Corvette, Lancia Flaminia, Alfa Romeo 90, Lincoln Continental, Jaguar XJ, Porsche 356 “Pre-A“, niz Citroena i Peugeota… Odmah je održana aukcija u Tarbesu u Francuskoj, automobili su se nudili u stanju u kakvom su pronađeni. Najskuplja je očekivano bila Miura za koju je kupac platio čak 560.000 eura!

Za Jaguar E-Type je novi vlasnik keširao 99.000 eura, dok je pomenuti Porsche 356 Pre-A prodat za 48.000 eura. Iako su automobili u prilično lošem stanju, sigurni smo da će uz trud i novac biti dovedeni u svoje prvobitno stanje…

 


Pogledajte i VIDEO:

 

jutarnji.hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW