info@autonovosti.com
Mercedes Boat Tail
Oldtajmeri

Mercedes Boat Tail iz 1929. godine

1.38Kpregleda

Nakon osvajanja Pebble Beach Concours d’Elegance „Best in Show“ nagrade, ovaj predivni 1929 Mercedes-Benz S Barker Tourer „Boat Tail“ vraća se u Britaniju, prvi put poslije šezdeset godina, kako bi gostovao na Concours of Elegance 2018 događaju, u Hampton Kort Plejsu.

Mercedes Boat Tail

Svi posjetioci će dobiti priliku koja se javlja jednom u životu da uživaju u ljepoti ovog nagrađivanog klasika, koji je ponovo na ostrvu još od 1958. godine. Unikatni Boat Tail model, baziran je na 1927 Mercedes S-Type liniji, a predstavljao je jednog od najmoćnijih, ulično legalnih automobila na svijetu u to vrijeme.

Mercedes Boat Tail

Opremljen revolucionarnom karoserijom, koja posjeduje ultralagane i aerodinamične elemente, sa aluminijumskim segmentima inspirisanim aeronautičkom industrijom, ovaj 1929 Mercedes-Benz Barker Tourer je originalno bio u posjedu jednog trkačkog entuzijaste i koosnivača British Racing Drivers’ Club brenda, Erla Hovea.

Mercedes Boat Tail

Kada je prvi put prodat američkim vlasnicima, krajem pete decenije prošlog vijeka, automobil je posjedovao tamne kestenjaste finiše i zadnji dio je bio opremljen dodatnom rezervnom gumom, umjesto prepoznatljuvog „Boat Tail“ dizajna. Na svu sreću, njegov poslednji vlasnik preuzeo je odgovornost višegodišnje restauracije modela i njegovog vraćanja u originalno stanje.

Mercedes Boat Tail

„Mercedes S-Type Boat Tail predstavlja veoma poseban automobil i mi smo veoma privilegovani što ga imamo ovdje na Concours of Elegance 2018 događaju“, izjavio je Endrju Evans, generalni direktor Concours of Elegance. „Ovaj automobil neće kotrljati ulicama tokom životnog vijeka mnogih ljudi, tako da naši posjetioci sada imaju priliku da dođu i vide pravo blago atuomobilske istorije.“

Mercedes Boat Tail

Concours of Elegance 2018 događaj održava se od 31. avgusta do 2. septembra ispred Hampton Kort Palasa, a na njemu može biti viđeno 60 rijetkih ili potpuno unikatnih vozila.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW