info@autonovosti.com
Metro 6R4
Zanimljivosti

Metro 6R4 reli automobil Grupe B koji nije nikada vožen

1.14Kpregleda

Predstavljamo vam reli automobil Grupe B, Metro 6R4 iz 1986. godine, koji od kada je napravljen nikada nije učestvovao na reli takmičenju, a nikada ni vožen. Sada je na prodaji, sa samo 7 milja na odometru.

Metro 6R4

Ovaj Metro 6R4 je jedan od 200 primjeraka ikada napravljenih u fabrici Austin Rover grupe. Nosi redni broj 189. Prodat je entuzijasti, koji ga je “strpao” u garažu u Oksfordširu i tu ga je čuvao čitavih 10 godina. Ostao je u istom stanju kao i kada je izašao iz fabrike, sa još uvijek originalnim voskom kojim je premazan kada je isporučen vlasniku.

Metro 6R4

Nakon perioda provedenog u garaži, Metro 6R4 je poklonjen Donington muzeju u Lesteru, gdje je bio dio stalne postavke punih šest godina. Nakon 16 godina, automobil je vrlo malo “prešao”, oko 5 milja.

Metro 6R4

Metro 6R4 je 2002. godine dobio novog, drugog, vlasnika kod koga je proveo narednih 17 godina i za to vrijeme je “prešao” još 2 milje . To je “uspio” na raznim izložbama na kojima je učestvovao. Za ovaj Metro 6R4 se može reći da nikada nije vožen na putevima i da je stvarno “kao nov”, uprkos godinama.

Metro 6R4

Automobil će biti ponuđen na Silverston aukciji koja će se održati 26. jula. Nikad vožen na trkama i putu, nikada registrovan, nikada oblijepljen u trkačke liverije. Pretpostavljamo da i kada bude prodat, novi vlasnik neće voziti ovaj Metro 6R4 onako kako je napravljen i predviđen da bude vožen, već će opet završiti u garaži i tamo nastaviti svoj životni vijek.

Prema informacijama sa sajta Silverstone Auctions,Metro 6R4 bi mogao dostići cijenu od 200,000-250,000 funti.

Metro 6R4

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW