info@autonovosti.com
AktuelnostiZanimljivosti

Milion pređenih kilometara sa Fabiom

1.01Kpregleda
O kvalitetu Škoda automobila postoji mnogo svjedočenja. Širom svijeta su zabilježeni primjerci automobila sa velikom pređenom kilometražom, međutim, preći više od milion kilometara u Bosni i Hercegovini, to je pravi dokaz kvaliteta

Takvu sreću imao je Mirsad Ćosić, vlasnik kompanije za prevoz putnika u drumskom saobraćaju, koji je 2003. godine kupio novu Škoda Fabiju 1.9 SDI.

“Kada sam se 2003. godine odlučio za kupovinu novog auta, odabrao sam Škodu Fabiju. Otišao sam u ovlašćeni prodajni salon u Sarajevu i ispunio svoj san. Sve što mi je bilo bitno u tom momentu je da kupim provjeren, kvalitetan i pristupačan automobil, tada nisam mogao ni da slutim koliko će me služiti. Nakon toliko godina se ispostavilo da je ta odluka bila ispravna jer redovnim održavanjem u ovlašćenom servisu u Tuzli, krajem 2018. došli smo do milionitog kilometra u zahtjevnim uslovima gradske vožnje. Prvo, jedinstven je i prelijep osjećaj kupovina novog auta, a osjećaj kada se na instrument tabli nakon mnogobrojnih devetki pokažu samo crtice je jedinstven, jednostavno se ne može opisati riječima”, objašnjava Mirsad, te dodaje da od kupovine vozila do danas nikada nije zabilježen veći kvar.Svi servisni poduhvati su podrazmijevali samo redovno održavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovlašćenom Škoda servisu u Tuzli. Dakle, 1.9 litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik unikatnog primjerka Škode Fabije pod BiH suncem koja je prevalila više od milion kilometara, ne razmišlja o zamijeni automobila.

“Za ovj auto sam se itekako vezao. Star jeste, prešao jeste nezamislivu kilometražu, ali i dalje služi svrsi i odgovara na sve zadatke. Milion kilometara je prevalila kilometraža u gradskim uslovima, u režimu stani-kreni, na taksiju i zbog njenog kvaliteta vjerujem samo u Škodu”, istakao je Mirsad.

Nakon pređenog milionitog kilometra Škoda Auto je kupcu poklonila novu instrument tablu, koja je ugrađena u Fabiju u ovlašćenom servisnom centru. Takođe, na poklon je dobio i vaučer za kupovinu novog Škoda modela vrijedan 5.000 KM, te besplatno redovno održavanje vozila punih 12 mjeseci.

Simbolično, Mirsadu Ćosiću je uručen i Škoda ručni sat koji će ga uvijek podsjećati na vrijeme provedeno u Fabiji. S druge strane, Mirsadova Fabia je najbolji primjer kvaliteta Škoda automobila, te činjenice da se uz redovan servis u ovlašćenoj mreži bezbrižno može obići planeta Zemlja čak dvadeset i pet puta.

PR Škoda BiH

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW