info@autonovosti.com
NautikaSport

MOTONAUTIKA – DRUGO KOLO SVJETSKOG ŠAMPIONATA

846pregleda

Proteklog vikenda u španskom gradu Denia održano je drugo kolo svjetskog šampionata u motonautici (plovila na motorni pogon), u klasi skuteri na vodi, sa najboljih 120 trkača svijeta iz 24 zemlje.

Član Sportskog Motonautičkog Saveza Crne Gore, Aleksandar “Aljoša” Petrović, ušao je u finale discipline slobodni stil (freestyle) kao četvrti u bodovnom plasmanu poslije prvog kola, i kao četvrti rangirani na svijetu.  Zbog mehaničkih problema na plovilu Aljoša je u toku prva dva dana morao da propusti sve zvanične treninge i kvalifikacije, te je u prvoj trci startovao kao posljednji.  Uprkos tome, uspjeo je da ponovi svoj rezultat iz prvog kola i osvoji četvrto mjesto.  Nažalost, sjutradan pred drugu trku, mehanički problemi su se vratili i Petrovićevo plovilo nije moglo ni da krene sa startne linije.

e013849a-b740-415c-99c0-96b443f09032

Posle dva dana popravki bio sam prezadovoljan četvrtim mjestom u prvoj trci, ali sam očajan zbog druge trke, jer smo tu dobili 0 bodova.  To mi se po prvi put dogodilo u karijeri.  Imamo dva mjeseca prije sljedećeg kola svjetskog šampionata, koje će biti u Kini, da pokušamo da sredimo sve mehaničke i finansijske probleme, jer ovo nam se ne smije ponoviti.  Da bi do kraja sezone stigli vodeću trojku morali bi osim dobrih vožnji da imamo i mnogo sreće.  Svu pažnju sada usredsređujemo na finale evropskog prvenstva krajem jula, gdje idemo zahvaljujući finansijskoj pomoći Uprave za Mlade i Sportkaže Petrović.

Petrović u finale evropskog prvenstva ulazi kao jedan od favorita, jer je trenutno drugi u bodovnom plasmanu.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW