info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Najpopularniji sportski automobil na svijetu je?

106pregleda
Najveći svjetski internet pretraživač, Google, objavio je rezultate pretrage koji se tiču toga koji je najpopularniji sportski automobil na svijetu.  A rezultat je AUDI R8!!!

Audi R8 je najtraženiji sportski automobil na svijetu. Najviše rezultata u pretrazi je zabilježio u 95 od 169 zemalja širom svijeta. Ne čudi to što je najtraženiji u državama sa najvećom kupovnom moći, među kojima su SAD, Kina, Japan, Australija kao i najvećio dio Evrope.

Ovakav rezultat i ne iznenađuje mnogo stručnjake iz automobilske industrije, samim tim što je Audi R8 predvodnik u segmentu sportskih automobila kao najfunkcionalniji automobil, koji se karakteriše dovoljno upotrebljivim za svakodnevnu vožnju, a uz pomoć malo “tjuninga” postaje prava trkačka mašina.

Zanimljivo je da se prilikom obrade i sortiranja podataka u Top 5 najtraženijih sportskih automobila nisu našli brendovi kao što su Ferrari, McLaren, Pagani i Koenigsegg. Mada oni možda spadaju u neku višu, nedostižnu kategoriju za potencijalne kupce.

I kao što se može pretpostaviti svih TOP 5 najtraženijih sportskih automobila nam dolazi iz koncerna Volkswagen. Drugo mjesto je zauzeo Bugatti Chiron, treći je Bugatti Veyron, četvrti Lamborghini Aventador, dok je peto mjesto zauzeo supersportista koji je proizveden u svega 14 primjeraka, Lamborghini Veneno.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.