info@autonovosti.com
taurus 2x2
Motocikli

Taurus 2×2 – lagani sklopivi motocikl iz Rusije

1.38Kpregleda

Sa svega 30 cm u širini i gumama od 63,5 cm u prečniku, ovaj jednostavni dvotočkaš posjeduje unikatnu i prepoznatljivu strukturu ruske agrikulturne mašinerije.

Ovaj neobični motocikl može brzinom puža da se izvuče iz svakakvih situacija, bilo da se radi o blatu ili naftnom mulju. Taurus 2×2 je ultralagani dvotočkaš, posjeduje jednostavan sistem pogona i može za nekoliko minuta biti postavljen u gepek automobila, naravno, ukoliko posjedujete dovoljno prostora za njegove gume.

taurus 2x2

Ovaj motor zaista nije glamurozan, ni u kom pogledu. Međutim, za toliko čudnu agrarnu mašinu, on možda ipak posjeduje nekoliko pluseva. Što se tiče pogonskog dijela, kompanija je više nego rada da postavi koji god poželite u svoj model, od preporučenog Honda GX210 do ultra laganih sistema iz motornih testera, u zavisnosti koje performanse u odnosu na težinu želite.

taurus 2x2

Doduše, ovo je veoma relevantna stavka koju bi trebalo uzeti u obzir, posebno zbog toga što čak i u 210cc varijanti, ovaj motocikl teži svega 82 kg. Sa manjim motorom, njegova težina može biti spuštena na 60 kg, što čini ovaj dvotočkaš veoma lakim za upravljanje preko bilo kojih prepreka, preko kojih možete sa lakoćom pregaziti ogromnim 25×12 inča debelim gumama.

Njihov pritisak mora biti održavan niskim, ne većim od 3 psi, pošto je ovo motocikl dizajniran za ekstermne i blatnjave terene, tako da ne posjeduje vješanje ni na jednoj strani.

taurus 2x2

Gruba geometrija prednjeg dijela čini implementaciju vožnje na dva točka veoma lakom, sa drugim lancem koji ide direktno do zupčanika sa prednje strane, ali zvanični sajt kompanije, ne omogućuje dodatne detalje o tome kako sistem pogona bira proporcijalno raspoređivanje snage na prednjem i zadnjem točku. Mjenjač deluje kao dvostepeni, što bi trebalo da bude adekvatno imajući u vidu maksimalnu brzinu modela od svega 35 km/h.

 

Dodatni prostor naprijed i nazad idealan je za nošenje različitih stvari, uključujući i drugih Taurus motocikala, na kraju krajeva. Sa druge strane, ovaj model je toliko lagan i njegove gume posjeduju toliko vazduha u sebi, da ih sa lakoćom možete prati dok istovremeno plutate u rijeci i dodajete gas.


Pogledajte VIDEO:

 

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW