KonceptiNovosti

Mirrow Provocator

14pregleda

Ranije najavljivano da će Mirrow Provocator biti predstavljen 2017. godine, dobili smo zvaničnu informaciju da će svjetsku premijeru imati već na auto salonu u Parizu u oktobru 2016.

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-13

Mirrow Provocator će u Parizu biti predstavljen u električnoj verziji. Biće pokazana i verzija za business, kao verzija za dostavu paketa pošte, kao i taxi produžen za 70 cm. Budući da se radi o startupu i prototipu svaka finansijska podrška je dobrodošla.

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-9

Mada gradsko vozilo, Mirrow Provocator može da preveze četiri odrasle osobe, a Smart Fortwo samo dvije. I dizajn je dorađen i dosta realističan. Ako vam je Smart Fortwo za gradsku vožnju premali, Mirrow će vam biti prava mjera.

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-7

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-8

Koncepcija Mirrow Provocatora je fantastična. Na svakom boku su četvoro vrata koja se podižu, a ne otvaraju bočno, što olakšava ulazak na skučenom prostoru parkinga, a na zadnjem dijelu su velika peta vrata. Mirrow Provocator je izuzetno kompaktan, dugačak je 2,7 metara, dakle kao Smart Fortwo. Širok je 1,98 i visok 2,05 metara. Zadnja vrata imaju otvor 1,7 metara visok i 60 cm širok.

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-5

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-11

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-12

Čak 50 posto karoserije je napravljeno od reciklirane plastike, a unutrašnjost je dizajnirana po uzoru na avion. Četiri pojedinačna sjedišta su veoma dopadljiva, a kokpit je izuzetno jednostavan i futurističkog dizajna.

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-4

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-10

Čisto električna verzija bi trebalo da ima domet od 400 km sa jednim punjenjem baterija.

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-3

Mirrow-Provocator-autonovosti.me-2

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim “kockicu”. Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju.
U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.