info@autonovosti.com
toyota supra
AktuelnostiAutomobili

173.000 dolara za Toyotu Supru

983pregleda

Legendarna Toyota Supra (A80) je prodata na aukciji kuće RM Sotheby’s za 173.600 dolara.

Prije nekoliko nedelja je jedan primjerak Toyotinog modernog klasika Supra privukao pažnju kada je prodat za 121.000 dolara i sa 11.444 pređena kilometra na satu to je bio rekordan iznos, ali samo nakratko.

Na tronu je sada Supra iz 1994. godine koji je prodat za 173.600 dolara, sumu koja je dovoljna da se u SAD-u kupe tri nove Toyotine Supre (A90) ili npr. Audi R8 Performance s brojnom opcionom opremom. Ovaj primjerak Supre je prešao nešto više od 17.000 km, radi se o twin-turbo modelu s manuelnim mjenjačem, kupljen je nov u Illinoisu gdje je bio bar dve godine, a nakon toga je uvezen u Švajcarsku.

 

klix.ba


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW