info@autonovosti.com
Aktuelnosti

54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion”

350pregleda

Međunarodni salon automobila, najstariji i najreprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, koji je prošle godine obilježio izvanredan jubilej, 80 godina postojanja, i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion” predstaviće se posjetiocima na Beogradskom sajmu tokom 10 sajamskih dana, od 22. do 31. marta 2019. godine.

Pod motom “U retrovizoru”, i ovogodišnje, 54. izdanje Salona automobila uistinu će biti najveći auto-moto događaj u tom trenutku u svijetu. Kao jedan od samo 15 ovakvih automobilskih hepeninga u čitavom svijetu u ovogodišnjem kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, beogradskom Salonu pripada izuzetno “atraktivno” mjesto – između legendarnog, globalno harizmatičnog Ženevskog salona i onog u Seulu, jedne od prestonica svjetske atomobilske industrije.

Učešće na Salonu, u halama  1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i 5 Beogradskog sajma, obezbijedilo je više od 400 direktnih i indirektnih izlagača iz tridesetak zemalja, a neće izostati nijedan od proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera automobilskih brendova koji posluju na našem tržištu.

Pred posjetiocima će se naći kompletna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, autombilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila ili neke od dodatnih usluga razriješe na najbolji mogući način. Sastavni dio te ponude su nova tehnološka rješenja u oblasti alternativnih pogona, ekološkog usavršavanja ili dizajnerskih iskoraka, a proizvođači su se i u predsajamskom periodu potrudili da najave desetine takvih iznenađenja.

Nije novost da se s najvećim nestrpljenjem i znatiželjom iščekuje najekskluzivniji dio ovog svjetskog automobilskog hepeninga – premijere, pogotovo one iz premium i sportskog segmenta. I pogotovo s obzirom na činjenicu da se neposredno pred početak Beogradskog salona automobila završava onaj legendarni Ženevski, te da se i prve svjetske postpremijere, po logici stvari, očekuju upravo na Beogradskom sajmu.

Kolonu premijernih hiperekskluzivaca ove godine predvodi megamodel Rolls-Royce Culinan, vodeći proizvođač superluksuznih automobila. Radi se o prvom SUV modelu ove kompanije, radne zapremine motora 6,75 litara, sa kojim razvija 563 konjske snage. Iako je težak  više od 2,5 tonе, do “stotke” stigne za samo 5,2 sekunde. Maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250 na sat, a, prema proizvođaču, prosječno troši 15 litara na 100 kilometara. Luksuzna unutrašnjost i najnovije tehnologije se podrazumijevaju, a sve to realno, u zavisnosti od  dodatnih zahtjeva kupca, košta 400-500 hiljada eura. Rolls-Royce će biti izložen u hali 2A, kao specijalni gost Delta Motorsa.

Dugačka je, ali ne i finalizovana (podsjećamo na moguća iznenađenja iz Ženeve) lista premijera i noviteta koje su najavili ovdašnji uvoznici i distrubuteri – Mercedes-Benc, BMW, Britiš motors, Honda, Tojota… – i u premium i u domaćem džepu dostupnijim segmentima.

Trinaesto izdanje Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion” će, pod sloganom “Vidimo puteve kojima još nismo prošli”, predstaviti najbogatiju ponudu motocikala svih relevantnih svetskih brendova, uključujući takođe brojne premijere i nove modele kvadova, odnosno ATV vozila, skutera, električnih bicikala i opreme za vozila i vozače. Za razliku od prethodnih, ovogodišnji “Motopassion” smjestiće se u hali 2 nivo C Beogradskog sajma.

Strateški partneri – Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i djelova i generalni sponzor kompanija DDOR Novi Sad – i ove godine su nezamjenjivi i kompetentni saradnici u realizaciji ovih manifestacija.

Vjerni posjetioci ovih sajmova, zaljubljenici u automobile i motocikle, ali i onaj stručniji dio gostiju i javnosti, već zna da ih od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu očekuje i izuzetno širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja, među kojima su izbori “automobila godine” u različitim kategorijama, “izbori za miss”… Jedan dan, “Family day”, biće cijenom ulaznica dodatno prilagođen čitavim porodicama sa djecom.

Radno vrijeme sajmova biće od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 19 časova.

Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za za učenike i studente 200, a ulaznica za “Family Day” (za roditelje sa djecom do 16 godina) 800 dinara. Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.

PR Beogradski sajam


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW