info@autonovosti.com
ABT Audi RS6 Avant
Automobili

ABT Audi RS6 Avant

2.94Kpregleda

U poznatoj njemačkoj tjuning kompaniji ABT su za osnovu iskoristili model RS6 Avant Performance Nogaro Edition u čijem nastanku su već asistirali odeljenju Audi Sport.

ABT i Audi Sport su “krivci” za nastanak brojčano ograničenog izdanja (150 primjeraka) porodičnog trkačkog Audija RS6 Avant Performance Nogaro Edition čiji 4-litarski biturbo V8 motor razvija 705 konjskih snaga i 880 Nm obrtnog momenta.

I kada su svi pomislili da je poslednja verzija Audijevog odlazećeg modela RS6 pojačana do krajnjih granica, u ABT-u su se još jednom pozabavili “über karavanom” iz Ingolstadta, a konačan rezultat je 50 primjeraka RS6 Plus Avant Performance Nogaro Edition, u čiji motor je “ugurano” još 30 konjskih snaga i 40 Nm obrtnog momenta više, što ukupno daje 735 konjskih snaga i 920 Nm obrtnog momenta.

Automobil koji od 0 do 100 km/h stiže za 3,1 sekundu (i iza najsnažnijeg Audija R8 u trci ubrzanja na 402 metra kasni samo 0,3 sekunde), postavljen je na nove 22-inčne točkove, a karoserija je opremljena s nekoliko novih karbonskih elemenata, zaključno s izrazitijim prednjim usmjerivačem vazduha.

Značajno lakši Audi RS6 Avant nove generacije se očekuje sredinom 2020. godine, godinu nakon predstavljanja nešto slabijeg modela S6 Avant.


Odgledajte i VIDEO:

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW