info@autonovosti.com
ABT Škoda Octavia RS
Automobili

ABT Škoda Octavia RS

1.61Kpregleda

Uvijek se postavlja isto pitanje; koliko nečega je dovoljno? Svi se slažemo da niko ne može imati previše sreće, pameti i zdravlja, jednako teško je isto pitanje kada su u pitanju konjske snage.

Teško da se može naći zamjerka Škodi Octaviji, a pogotovo njenoj RS verziji. Fantastičan dizajn, oprema i superživahni dvolitarski TSI motor sa 180 kW/245KS su dovoljni i onim najzahtjevnijim princezama na zrnu graška, ali uvijek postoji određeni krug ljudi koji bi i na kosilicu stavili K&N samo da bude brža od identične komšijine…

Tu u igru ulazi VW-ov poznati tjuner ABT; sve je poznato, bez prevelikih dizajnerskih odmaka, sve je u diskreciji – i performansama! Da, ovdje se legalni doping zove ABT Engine Control jedinica, koja bez ikakvih prevelikih peripetija podiže snagu ove Škode za 45KS. Da, ova predivno plava Octavia RS karavan nudi 213 kW/290KS.

ABT Sportsline naravno ne misli samo na pokazivanje mišića, nego i njihovu primjenu – obrtni moment je takođe u plusu – i to za 40 Nm. Tako je s početnih 370 završio na 410 Nm. Ovo nije tjuning u stilu “danas plati – sutra plači”, nego dugoročna investicija u automobil koji neće ni prebrzo da dosadi ni prebrzo da zastari, jer je uz motor dorađeno i oslanjanje.

ABT Škoda Octavia RS

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW