info@autonovosti.com
Alfa Romeo 8C 2900B Turing
Zanimljivosti

Alfa Romeo 8C 2900B Turing Berlineta bi mogla dostići cijenu od 25 miliona dolara na aukciji

1.1Kpregleda

Na aukciji koja će se u februaru 2019. održati u Parizu naći će se jedno od remek-djela predratne italijanske auto-industrije – Alfa Romeo 8C 2900B Turing Berlineta iz 1939. godine, za koji se procjenjuje da će dostići cijenu od čak 25 miliona dolara.

Alfa Romeo 8C 2900B Turing

U doba kada na scenu još nisu stupili proizvođači kao što su Ferari i Lamborgini, Alfa Romeo je bio sinonim za elegantne i visokoperformansne italijanske automobile koji bude strast za vožnjom i od kojih zastaje dah.  Jedan od njih bio je i ovaj automobil, nastao uoči Drugog Svjetskog rata.

Model, originalno dizajniran s idejom da učestvuje u auto-trkama, bio je baziran na šasiji modela Alfa Romea 8C 35 Gran-pri. Produkcijska verzija koristila je za pogon redni osmocilindarski 2,9-litarski motor opremljen sa dva kompresora.

Alfa Romeo 8C 2900B Turing

Verzija 2900B, o kojoj je ovdje riječ, pretrpjela je određene promjene u odnosu na originalni 2900, kako bi vozilo bilo komfornije i pouzdanije, ali i dalje je imalo zavidne performanse na putu, uz veoma upečatljivu spoljašnjost.

Alfa Romeo 8C 2900B Turing

Primerak koji će se u februaru naći na aukciji jedan je od samo pet napravljenih u ovoj konfiguraciji, u saradnji sa italijanskim proizvođačem karoserija, firmom Turing.

Alfa Romeo 8C 2900B Turing

Automobil je isporučen 1939. godine vlasniku u Englesku. U toj zemlji je kasnije tri puta promijenio vlasnika – poslednji put 1976. godine, a sadašnji je odlučio da ga ponudi na prodaju na aukciji u Parizu.

 

tanjug.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW