info@autonovosti.com
Novosti

Alfa Romeo opozvao 60.000 primjeraka Giulie i Stelvija

80pregleda

Italijanski Alfa Romeo napravio je veliki opoziv svoja dva najpopularnija modela zbog mehaničkih problema.

Više od 60.000 vozila modela Giulia i Stelvio je povučeno sa puteva zbog problema sa adaptivnim tempomatom. Kako su saopštili iz Alfa Romea, sistem se možda ne ugasi kada vozač pritisne pedalu kočnice. Sistem je moguće ugasiti jedino kada vozač drži kočnicu tokom dužeg vremenskog perioda.

Alfa Romeo je otkrio kvar kada je jedan zaposleni testirao vozilo, ali za sada nije bilo prijavljenih udesa ili povreda. Opozvana su vozila Giulia i Stelvio proizvedeni u periodu 2017-2019, a vlasnici će narednih mjeseci biti obavešteni i proizvođač će “apdejtovati” softver.

Ovo nije prvi opoziv Giulije i Stelvija, Alfa Romeo je imao problema sa ova dva modela i početkom 2018, zbog kontaminirane kočione tečnosti koja je prouzrokovala oštećenje i slabljenje kočnica. U oktobru prošle godine isti modeli su imali problem sa pregrijevanjem motora u verzijama 2,0l i 2,9 V6.

 

b92.net


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.