info@autonovosti.com
AktuelnostiAutomobili

Alfa Romeo Tipo B P3 iz 1934. ponuđena za 4,6 miliona eura

518pregleda
Predratni trkački model Alfa Romea je plod saradnje Alfe sa Scuderijom, a prema mišljenju mnogih riječ je o najlepšem trkačkom modelu svog vremena. Biće ponuđen na aukciji u Parizu, a očekivana cijena iznosi oko 4,6 miliona eura

autonovosti-me-1

Mitska italijanska marka Ferrari proizvodi svoje automobile i takmiči se na trkama sada već gotovo 70 godina. Ipak, negdje je trebalo početi. Scuderia je svoj početak ostvarila upravo zahvaljujući saradnji sa Alfom Romeom koji je do tada već harao trkalištima. Model ponuđen na aukciji upravo je plod te saradnje. Riječ je o Alfa Romeu Tipo B P3 proizvedenom 1934. godine.

autonovosti-me-2

Ovaj primjerak je drugi od samo devet primjeraka koji ujedno ima i bogatu trkačku istoriju. Bio je i jedan od prvih trkačkih automobila sa jednim sjedištem. Za dizajn je zaslužan Vittorio Jano, a mnogi se slažu da je riječ o najlepšem trkačkom modelu svog vremena. Motor je 2,9 litarski sa dva mehanička kompresora.

autonovosti-me-4

Prošlo je gotovo 10 godina otkada je ovaj model poslednji put bio ponuđen na aukciji, a potencijalni kupci će moći da učestvuju na aukciji koja će se održati u Parizu početkom sledeće godine. Iz aukcijske kuće RM Soethby’s procenjuju da bi se ponude mogle kretati između 3,6 i 4,6 miliona eura.

 

jutarnji.hr/autoklub

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW