info@autonovosti.com
NovostiOstalo

AMG je nekada preradio model MB 100 D

691pregleda

Na svom Facebooku profilu Mercedes je objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modifikovan od strane AMG-ovih inženjera. To je prvi i do sada jedini dizelski model kojim su se pozabavili AMG-ovi inženjeri, ali nakon ovog saopštenja svi se pitaju da li je moguće da će V klasa ili Sprinter biti sledeći neobični projekat AMG-a?

Danas gotovo svi Mercedesovi modeli imaju najsnažnije AMG verzije. Tako kupci mogu da biraju od kompaktne A klase u AMG izdanju, preko snažne limuzine E63 AMG S i luksuzne krstarice S65 AMG do SUV-a GLE 63 AMG. Dakle, ljubitelji gotovo svih segmenata su “pokriveni”, ali jedna kategorija nedostaje, a to je kategorija kombija. A Mercedes je na svom Facebooku objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modifikovan od strane AMG-ovih inženjera.

Uz slike su napisali: “Do danas jedini dizelski model na kome je radio AMG”. Pomenuti MB 100 D iz 2,4 litarskog motora je izvlačio 72KS, a nakon dorade AMG-a snaga je povećana na 95KS. Napravljene su i vizuelne modifikacije pa je tako ova verzija dobila nove branike, dvobojnu karoseriju i alkantaru u unutrašnjosti.

Ovim slikama Mercedes-AMG je zagolicao maštu. Naime, mnogi tvrde da je ovo svojevrsna najava da bi AMG mogao da se pozabavi dotjerivanjem V klase ili čak Sprintera.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW