info@autonovosti.com
Anibal Icon
Novosti

Anibal Icon – Superautomobil iz Kanade

599pregleda

Anibal Icon navodno od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za oko 2,4 sekunde.

Anibal Icon

Kompanija Anibal Automotive iz Montreala, Kanade je već poznata po restilizovanju i modifikovanju automobila kompanije Porsche. Sada je ta firma pronašla način da ta znanja primjeni na konstrukciju sopstvenog superautomobila koji je nazvan Icon.

Anibal Icon

Ova “raketa” sa karoserijom izrađenom od ugljenikovih vlakana posjeduje motor zapremine 3,8 litara koji je preuzet od modela Porsche 911 Turbo S, s tim što je on naštimovan tako da proizvodi 920 konjskih snaga. Anibal namjerava da proizvede samo 50 ovakvih automobila, kojima će se pridružiti ograničena serija od još pet automobila malo oštrijeg dizajna koji će nositi oznaku “Drastic edition”.

Anibal Icon

Anibal Icon

Icon ima zaista divlji dizajn koji sječe kroz vazduh. Veliki otvori koji se nalaze sa obije strane nosa posjeduju aktivne elemente koji se podešavaju radi bolje aerodinamike. Zadnje krilo je takođe podesivo kako bi se smanjo otpor vazduha. Da bi ostvario još jači utisak kada se pojavi, postaraće se vrata koja se otvaraju kao krila.

Anibal Icon

Anibal Icon

Pomenuti motor se nalazi na sredini i šalje snagu na obije osovine. To ovom automobilu navodno omogućava da od 0 do 96 km/h ubrzava za 2,4 sekunde. Upravljanje bi trebalo da bude oštro i lako, zbog aktivnog vješanja i upravljanja na svim točkovima. Kočioni diskovi će biti izrađeni od mješavine ugljenikovih vlakana i keramike.

Anibal Icon

Anibal Icon

Anibal Icon

Anibal Icon

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW