info@autonovosti.com
ares design panther
AutomobiliNovosti

Ares Design Panther

366pregleda

Ares Design iz Modene (koji vodi bivši Lotusov šef dizajna Dany Bahar) već neko vrijeme najavljuje novi supersportski automobil koji će se bazirati na Lamborghini Huracanu i čiji izgled je inspirisan De Tomaso Panterom iz sedamdesetih godina prošlog vijeka. Sada je čekanju kraj i pred nama je konačni proizvod.

Ovdje dakle imamo modernu interpretaciju Pantere koja se pojavila 1971. godine, sa sve prednjim pop-up svjetlima (sada u LED tehnologiji), pri čemu je Ares Design svoju kreaciju nazvao Panther.

Panther je dobio i Huracanov 5,2 litarski V10 motor (ovdje razvija 650KS i 600 Nm obrtnog momenta), kao i sedmostepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka. Ubrzanje oovg 1423 kg teškog automobila do 100 km/h traje samo 3,1 sekundu, dok najveća brzina iznosi 325 km/h.

ares design panther

Karoserija je od ugljeničnih vlakana, dok su za unutrašnjost predviđeni nappa koža, alkanatara i ugljenična vlakna.

ares design panther

Proizvodnja Panthera će se odvijati u postrojenju u Italiji, i to u maloj seriji. Tačnije, u planu je da se napravi samo 21 primjerak, po cijeni od 615.000 eura po primjerku (kupac će morati da se strpi oko 3 mjeseca da dobije svoj automobil).

ares design panther

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW