info@autonovosti.com
Aston Martin DBS 59
Automobili

Aston Martin DBS 59

443pregleda

Fabričko odeljenje Q by Aston Martin je pripremilo ograničenu seriju specijalnog modela Aston Martin DBS 59, koji će biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo 24 primjerka.

Aston Martin DBS 59

Aston Martin DBS 59 je inače napravljen u čast trkačkog Aston Martina DBR1 koji je pobijedio na trci 24 sata Le Mana 1959. godine, dakle prije 59 godina pa zato i nosi broj 59 u svom nazivu.

Aston Martin DBS 59

Za ovaj specijalni automobil su predviđeni Racing Green boja, više elementaa od ugljeničnih vlakana, kombinacija Obsidian Black i Chestnut Tan kože u enterijeru, “59” logo na sjedištima, detalji u bronzanoj boji, natpis “Superleggera” na haubi, “Q” logo, posebno mjesto za odlaganje “59” kaciga, kombinezona i rukavica (ove potonje su replika onih iz 1959. godine), kao i set posebnih putnih torbi u Aston Martin Racing Green boji.

Aston Martin DBS 59

Automobil pokreće 5,2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,4 sekunde.

Aston Martin DBS 59

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog mjenjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW