info@autonovosti.com
Automobili

Austro-Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand

Austro-Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand
392pregleda

Oživljavanje dugogodišnjih automobilskih brendova sa proizvodnjom hiper-skupih automobila nije nikakva novost. Volkswagen grupa je kupila Bugatti 1998. godine, a 21 godinu kasnije imamo Veyron i Chiron, koji su postigli veoma dobre prodajne rezultate i postali veoma popularni hiperautomobili. Dakle, nije nimalo iznenađujuće vidjeti druge “uspavane” brendove koji su se vratili u život, kao što je Austro-Daimler, koji je imao svoj debi na Concorso d’Eleganza Villa d’Este s Bergmeistrom ranije ovog mjeseca.

Austro-Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand izgleda zapanjujuće sa svojom dugom haubom, zaobljenim zadnjim krajem i gullwing vratima, koja podsjećaju na ona sa modela Mercedes-Benz SLS AMG.

Međutim, veliki dio Bergmeistera je potpuno nov sa nekim pozajmljenim djelovima od Mercedesa-AMG GT, kao što su motor i vjetrobransko staklo. Bergmeister ADR 630 Shooting Grand je nešto između GT i Shooting brake automobila i djeluje veoma impresivno.

Ono što još izdvaja ADR 630 Shooting Grand je i njegov pogonski sklop. Naime, ovo je plug-in hibrid. Posjeduje baterije kapaciteta 55 kW, koje napajaju tri elektro motora. U kombinaciji sa motorom koji je pozajmljen iz modela AMG GT, zapremine 4,0 litra, ADR 630 Shooting Grand raspolaže sa 1198 konja (893kW) i obrtnim momentom od 1600 Nm. Ubrzanje od 0-100 km/h je deklarisano na 2,5 sekunde, dok je maksimalna brzina preko 320 km/h.

Direktor projekta, Roland Stagl, se nada da će biti napravljena mala serija automobila, te da će biti ponuđeni i u kabriolet varijanti. Takođe je moguća i proizvodnja nekog manjeg modela. Do tada ćemo pratiti razvoj dešavanja oko moguće produkcije Austro-Daimler automobila.

Austro-Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand

ADR 630 Shooting Grand koji je predstavljen na ovogodišnjem Concorso d’Eleganza Villa d’Este je već našao svog kupca.

Austro-Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand


Pogledajte i VIDEO:

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW