info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Aventador SV na cesti ostrva Men

490pregleda


Napravite pauzu i pogledajte snimak vožnje jednog od najsnažnijih Lamborghinijevih serijskih modela na čuvenom ostrvu koje se nalazi između Velike Britanije i Irske.

Ostrvo Men (Isle of Man) već više od jednog vijeka privlači ljubitelje brze vožnje, bilo da su u pitanju motociklisti ili automobilisti. Legendarna staza, koja vijuga kroz brežuljkaste ostrvske predjele, pružila je u vrijeme zalaska sunca idealne kulise za moćni Lamborghini u akciji.

U odnosu na standardni model, Aventador LP 750-4 SV ima 50 “konja” više, pa je njegov 6.5 litarski atmosferski V12 u stanju da proizvede 750 ks, dok je maksimalni obrtni moment ostao nepromijenjen i iznosi 690 Nm. Superautomobil od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 s, uz maksimalnu brzina koja prelazi 350 km/h.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW