info@autonovosti.com
Novosti

AvtoVAZ najavio 12 novih modela Lade

648pregleda

AvtoVAZ planira da do 2026. godine pokrene proizvodnju 12 novih modela marke LADA, najavio je generalni direktor Nikola Mor.

Kako je rekao, novi modeli marke LADA pojavljivaće se na ruskom automobilskom tržištu fazno. Tako će do 2019. godine lokalni ljubitelji automobila moći da nabave dva potpuno nova automobila. Za to vrijeme kod četiri modela doći će do promjene generacije.

Ukoliko se pomenuti noviteti dobro pokažu već u naredne dvije godine, plasman deset novih modela marke LADA na domaće tržište i promjena generacije kod sedam modela planira se za kasnije i dogodiće se u narednih pet godina.

Kako je Nikola Mor naglasio do 2026. godine svi kapaciteti preduzeća će biti angažovani. Radi se o jednoj proizvodnoj liniji u Iževsku i tri u Toljatiju.

Treba reći da je tokom ove godine isporuka LADA automobila povećana za 17,3 odsto i da iznosi 225,3 hiljade vozila. Iduće godine planirano je pokretanje proizvodnje platforme LADA Connect.

AvtoVAZ tokom prvih devet mjeseci ove godine prvi put u petogodišnjem periodu imao je operativni profit od 1,9 milijardi rubalja (oko 27 miliona eura). Prihod je porastao za 22 odsto, odnosno na 159 milijardi rubalja (oko 2,2 milijarde eura), uglavnom na račun prodaje Lada automobila.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW